Po ciekawych kanapkach, kolorowych sałatkach i owocach w przeróżnych odsłonach – przyszedł czas na desery… O tytuł szkolnego mistrza kuchni rywalizowało 8 zespołów.
Tegoroczna, IV edycja Międzyklasowego Konkursu Kulinarnego, przebiegała pod hasłem „Zdrowie ukryte w deserach”. W zmaganiach o tytuł szkolnego mistrza kuchni walczyło 8 zespołów, czyli 26 uczniów. Jury w składzie: Robert Król – szef kuchni hotelu „Roś”, Małgorzata Szumowska – właściciel restauracji „Belweder” oraz Alina Wiktorko – starszy asystent ds. higieny pracy, bacznie obserwowało i oceniało uczestników konkursu.
Punktowana była pomysłowość kompozycji, różnorodność produktów, współpraca w grupie, sposób podania, estetyka pracy oraz efekt końcowy.
Wprawdzie jury wyłoniło zwycięzców (różnice w punktacji były minimalne) ale w tym roku tak naprawdę nie było wygranych i przegranych – wszyscy zasłużyli na nagrodę, za dobre chęci, odwagę i kreatywność. Na wszystkich uczestników czekały więc dwie wspaniałe niespodzianki: zaproszenie na pizzę do restauracji Belweder oraz słodki poczęstunek w hotelu Roś.
Organizatorzy konkursu, Małgorzata Biedrzycka oraz Bogumiła Wawrzyńska, koordynatorzy programu Trzymaj Formę, dziękują Jury za przyjęcie zaproszenia oraz za zasponsorowanie nagród, które sprawiły uczestnikom niesamowitą radość.