Konkurs nalewek, strzelania z wiatrówki, pokazy psów myśliwskich, zawody wędkarskie oraz przepysznie doprawiona dziczyzna i wiele innych atrakcji. Już po raz VIII ruszyła jedna z najlepszych myśliwskich imprez regionu – Myśliwskie Smaki 2016.
Ideą, która od lat przyświeca imprezie jest propagowanie tradycji myśliwskich, poszanowania przyrody i regionalnych smaków jakie kryje w sobie Puszcza Piska i okoliczne jeziora. Dlatego podczas tegorocznej edycji imprezy oprócz licznych konkursów kulinarnych, strzeleckich, pokazów psów myśliwskich nie zabraknie też zawodów wędkarskich. Podczas Myśliwskich Smaków będzie można łowić ryby, strzelać do tarczy, na pl. Daszyńskiego trwać będą pokazy, a na stoiskach będzie można skosztować miodów, serów i dziczyzny przygotowanych przez regionalnych producentów i Koła łowieckie z powiatu piskiego. Przygotowaniem myśliwskich specjałów dnia zajmie się Daniel Hucik w asyście mistrza kucharskiego Roberta Trzaski. Uczestnik drugiego sezonu Master Chefa z pomocą restauratora i mistrza krakowskiego cechu kucharzy w menu Myśliwskich Smaków zaprezentują nam: dzika na świeżo, zgrabny gulasz z sarniej nogi i pstrokaty krupnik z bażanta.
Wieczorem imprezę muzycznie zamknie koncert oldBreakout, czyli przyjaciele tworzący dawniej grupę Breakout, legendarną rockową formację, założoną przez Tadeusza Nalepę